Masterclass

Actuele onderwerpen, inspirerende bijeenkomsten

Geef me de 5!

Vind je het ook zo moeilijk om te zien dat kinderen met autisme vaak niet begrepen worden? Zit je regelmatig met je handen in je haar omdat je als professional in het onderwijs tegen allerlei problemen aanloopt in de begeleiding van leerlingen met een autisme spectrum stoornis (ASS)?

36. Geef me de vijf

Aanmelden:

Inhoud:

Sinds 2004 verzorgt het team van Geef me de 5! opleidingen, cursussen en lezingen voor professionals en opvoeders van mensen met ASS, met als doel het verhogen van kennis én vaardigheden om mensen met autisme beter te leren begrijpen en te begeleiden.
Vanuit actuele wetenschappelijke inzichten in de neurobiologie wordt in deze masterclass duidelijk uitgelegd (van hersenverwerking tot gedrag) hoe de informatieverwerking van iemand met ASS verloopt. Door eerst te kijken naar de oorzaak leer je autisme begrijpen, net als het gedrag dat hierbij hoort. Met herkenbare voorbeelden en praktische oplossingen leer je wat dit betekent in de omgang met iemand met autisme. De masterclass zal voor iedereen die dagelijks omgaat met iemand met autisme een eye-opener zijn. Het levert je bovendien vele praktische tools die je direct kunt inzetten.

Doelen:

  • Kennis vergroten van autisme;
  • Beter leren begrijpen van kinderen met ASS;
  • Vaardiger in het begeleiden van leerlingen met ASS.

Overzicht:

Doelgroep: Alle professionals. Ook zorg!
Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
(Gast)docenten: Geef me de 5!
Locatie: De Lawei Drachten
Periode: Schooljaar 2020-2021
Data:
24/11
Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
Opgave: www.mijn-nog.nl 
Max. deelnemers (86) 86 individuele zitplekken op basis 1.5 meter
Kosten: € 85,00 p.p.