Masterclasses, webinars, workshops

Actueel en inspirerend

Omgaan met faalangst

Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en/ of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken. Faalangst komt vaker voor dan je denkt. Ruim 12% van alle leerlingen in het onderwijs lijden aan faalangst. Ze presteren onder hun niveau, soms sociaal, vaak ook cognitief. Maar hoe kun je als onderwijsprofessional het onderscheid maken tussen faalangst en onvermogen doordat je een leergrens hebt bereikt? En hoe pas je de behandeling of begeleiding aan wanneer iemand met angstproblemen ook een licht verstandelijke beperking heeft?

38.omgaan met faalangst

  Aanmelden:

  Inhoud:

  In de masterclass Omgaan met Faalangst vergaar je kennis over faalangst en hoe je hiermee om kunt gaan in de klas. Onzekerheid, faalangst en piekeren zijn voorbeelden van problemen die we bij veel (jonge) mensen tegen komen. Maar waar komt dat vandaan en wat kun je ermee als professional in de hulpverlening, begeleiding of het onderwijs? Wat gebeurt er in de hersenen bij angst en hoe houd je daar rekening mee? En hoe help je een leerling die last heeft van faalangst verder?

  Ard Nieuwenbroek (orthopedagoog en sociaal pedagoog) heeft ruim dertig jaar ervaring als expert op het gebied van omgaan met faalangst in de onderwijspraktijk. Zijn boek ‘Faalangst in de les’ biedt allerlei inzichten en manieren hoe faalangst effectief begeleid kan worden.

  Doelen:

  • Herkennen van faalangst bij (zorg)leerlingen;
  • Toepassen van praktische manieren hoe je met faalangst in de klas kunt omgaan

  Overzicht:

  Doelgroep: Alle onderwijsprofessionals
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Ard Nieuwenbroek
  Locatie: Van der Valk Heerenveen-Wolvega
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  27/10
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
   Opgave: www.mijn-nog.nl
   Kosten: € 85,00 p.p.