Masterclasses, webinars, workshops

Actueel en inspirerend

Onderwijsmythes

Of je het nu wilt of niet, in het onderwijs word je dagelijks bestookt met nieuwe boeken, artikelen, blogs of trainingen die allemaal prachtige beloftes doen. De boodschap die ze verkondigen klinkt vaak heel logisch. Toch is het nodig je af te vragen of deze informatiekanalen werkelijk de leerlingen en het onderwijs verbetering gaan opleveren.

33. Onderwijsmythes - Paul Kirschner

  Aanmelden:

  Inhoud:

  In deze masterclass neemt Paul Kirschner je mee in een aantal mythes die behoorlijk hardnekkig hun ronde doen in het onderwijs. Is het bijvoorbeeld waar dat we slechts 5% leren van een hoorcollege, terwijl we 90% leren van activiteiten die we zelf ervaren? Met andere woorden kloppen de aannames van de leerpiramide die in veel leerboeken beschreven staat? Is er bewijs hiervoor en is die gebaseerd op theorie? Toekomstige docenten wordt eveneens geleerd dat het belangrijk is om aan te sluiten bij de leerstijl van een leerling. Toch bestaat er maar weinig bewijskracht voor het bestaan van, laat staan de verschillende indelingen van leerstijlen als voor de meerwaarde ervan voor leerlingen. Zo zijn er legio onderwijsmythes die in 2 uur tijd aan de orde zullen komen, afgewisseld met voorbeelden van effectieve onderwijsconcepten en tips die ons helpen om minder vaak met iedere onderwijswind mee te waaien.

  Doelen:

  • Kennis over belangrijke onderwijsmythes als effectieve onderwijsconcepten
  • Kritisch nadenken over onderwijsfenomenen.

  Overzicht:

  Doelgroep: Mt/ib/so/lkr
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Paul Kirschner
  Locatie: Van der Valk Zwolle
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  Zwolle geannuleerd wegens te weinig deelname. Inschrijving voor Onderwijsmythes in Hoogkerk op 25-03-2021 is wel mogelijk!
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
   Opgave: www.mijn-nog.nl
  Kosten: € 95,00 p.p.