Themacolleges

Elke scholing is op maat ontwikkeld

Filosofieweekend Tegendraads leiderschap 2023-2024 [GEANNULEERD]

Leiderschap… we willen het allemaal zo goed mogelijk leren. Maar is dit eigenlijk wel mogelijk? En klopt het dat goede leiders voor betere resultaten zorgen?
Gedurende dit filosofieweekend zullen de veelgevraagde sprekers René ten Bos en Henk Oosterling een verfrissende en tegendraadse kijk op leiderschap geven.

René ten Bos
Henk_oosterling_foto

Inhoud:

In dit volledig verzorgde weekend word je meegenomen op een ongewone reis waarin de kracht van ‘De tegendraadse leider’ centraal staat. Er worden vier colleges gegeven en er zal volop ruimte zijn voor discussie en het delen van ervaringen in een gemêleerd gezelschap. Daarnaast zullen we met een gids het mooie Schiermonnikoog gaan ontdekken. In een ontspannen sfeer krijg je de gelegenheid na te denken over je eigen leiderschap en de 3 G’s van leiderschap: genius, geest en geste.

René ten Bos (1959) studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit en promoveerde aan wat toen nog de Katholieke Universiteit Tilburg heette. Hij werkte onder meer voor Business School Nederland, Business School Caribbean en Schouten & Nelissen. Vanaf 2000 is hij hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 1 maart 2020 is René ten Bos Dean van de Radboud Honours Academy. Van 2017 tot en met 2019 was René Denker des Vaderlands.

Henk Oosterling (1952) was van 1985 tot 2018 associate professor aan de Faculteit van Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2004 startte Oosterling in Rotterdam een nieuw initiatief onder de naam Vakmanstad. Dit is een lesprogramma waarin eco-sociale skills, kunst, techniek en filosofie centraal staan. Deze strategie werd door de gemeente Rotterdam gesteund en in 2008 op basisscholen en vmbo’s uitgezet. Oosterling publiceerde meerdere boeken en kreeg verschillende awards waaronder de Erasmus Onderzoeksprijs (1996) en de Erasmus Penning (2010).

Bekijk hier de Flyer Filosofieweekend Tegendraads leiderschap

*Deze scholing is uitgezonderd van eventuele prijsafspraken tussen het NOG en instellingen.

Doelen:

  • Kennis van de 3 G’s van leiderschap;
  • Inzicht in jezelf als (tegendraadse) leider;
  • Ontspanning en genieten van Schiermonnikoog.

Overzicht:

Doelgroep: (Aspirant) leidinggevenden in onderwijs, zorg en overheid
Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
(Gast)docenten: René ten Bos, Henk Oosterling, Selby van Holthe
Locatie: Schiermonnikoog
Periode: Schooljaar 2023-2024
Data:
12/04, 13/04, 14/04
Tijdstip: 12:00 - 12:00 uur
Totale studielast: 30 uur (waarvan 10 zelfstudie-uren)
Opgave: www.mijn-nog.nl
Kosten: € 1750,00 p.p.