Masterclasses, webinars, workshops

Actueel en inspirerend

Hersenhack (update je brein)

Waarom zijn we zo gevoelig voor nepnieuws, kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan? Waarom lijkt angst zo te regeren, en hoe komt het dat het gedrag van mensen zo makkelijk te beïnvloeden is? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in de werking van je hersenen. Maar gelden deze antwoorden ook voor kinderen in het regulier als specialistisch onderwijs?

31. Hersenhack - Margriet Sitskoorn

  Aanmelden:

  Inhoud:

  In deze masterclass laat Margriet Sitskoorn je zien hoe de informatieverwerking van de hersenen niet altijd meer aansluit op de informatievoorziening van de huidige wereld en hoe dit leidt tot persoonlijke sores en wereldproblemen.

  Sitskoorn laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en misbruik – van maken. Je leert hoe je je hier tegen kunt wapenen en hoe je je hersenen als het ware kunt updaten zodat ze beter zijn toegerust voor de wereld van vandaag. Maar ook op welke manier je je leerlingen kunt leren om beter te zien, te denken en te handelen.

  Doelen:

  • Kennis van informatieverwerking door je hersenen;
  • Toepassing van de principes van ‘update je brein’;
  • Toepassing van hersenhack bij je leerlingen.

  Overzicht:

  Doelgroep: MT/ib/so/lkr
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Margriet Sitskoorn
  Locatie: De Lawei Drachten
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  23/09
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
  Opgave: www.mijn-nog.nl
  Kosten: € 95,00 p.p.