Masterclasses, webinars, workshops

Actueel en inspirerend

Onderwijsmythes

Of je het nu wilt of niet, in het onderwijs word je dagelijks bestookt met nieuwe boeken, artikelen, blogs of trainingen die allemaal prachtige beloftes doen. De boodschap die ze verkondigen klinkt vaak heel logisch. Toch is het nodig je af te vragen of deze informatiekanalen werkelijk de leerlingen en het onderwijs die verbetering gaan opleveren die het belooft.

Onderwijsmythes

  Aanmelden:

  Inhoud:

  In deze masterclass neemt Paul Kirschner je mee in een aantal mythes die behoorlijk hardnekkig hun ronde doen in het onderwijs. Is het bijvoorbeeld waar dat we slechts 5% leren van een hoorcollege, terwijl we 90% leren van activiteiten die we zelf uitvoeren? Met andere woorden, klopt de aanname van de leerpiramide die in veel leerboeken beschreven staat? Toekomstige docenten wordt eveneens geleerd dat het belangrijk is om aan te sluiten bij de leerstijl van een leerling. Toch bestaat er weinig bewijskracht voor het bestaan van leerstijlen als voor het effect ervan.

  Zo zijn er legio onderwijsmythes die aan de orde komen, afgewisseld met effectieve onderwijsconcepten en tips die ons helpen om minder vaak met iedere onderwijswind mee te waaien.

  Doelen:

  • Kennis over onderwijsmythes als effectieve onderwijsconcepten;
  • Kritisch nadenken over onderwijsfenomenen.

  Overzicht:

  Doelgroep: Alle onderwijsprofessionals
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Paul Kirschner
  Locatie: Online
  Periode: Schooljaar 2021-2022
  Data:
  05/04
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
  Opgave: www.mijn-nog.nl
  Kosten: € 145,00 p.p.