Open de digitale versie van deze nieuwsbrief

Masterclass ‘leiderschap’

“Van de klas naar de Quote 500″

Een van de sprekers in de collegereeks over leiderschap en onderwijs is Marius Touwen. Deze eigenzinnige Fries werd met zijn bedrijf Zorg van de Zaak één van de rijkste personen in Nederland. Touwen was leraar kunstgeschiedenis, maar verloor op zijn 40e zijn baan. In het re-integratieproces dat volgde zag hij veel ruimte voor verbetering en startte hij zelf een re-integratiebedrijfje. Van het één kwam het ander, waardoor Zorg van de Zaak inmiddels een bedrijf met 5300 werknemers is. Touwen spreekt over ondernemen, onderwijs, kunst en leidinggeven aan een almaar groeiende organisatie.

Meld je hier aan.

Meer over de Collegereeks Leiderschap


Inspirerende sprekers en modules

We zijn volop bezig met het scholingsaanbod 2022-2023 en hebben vanuit diverse scholen wensen aangeleverd gekregen. Toch staan we nog steeds open voor supertips: sprekers waar je van onder de indruk bent of modules die je heel graag eens zou volgen.

Mail tips naar: info@noordelijkonderwijsgilde.nl


Refereermiddag Thuiszitters

Voor het eerst in de geschiedenis van het NOG organiseren we een refereermiddag. Een evenement waarbij verschillende sprekers samen met de deelnemers een thema bespreken.
Het thema bij deze eerste refereermiddag is ‘thuiszitters’. Al jaren is dit een veelbesproken en complex probleem in veel regio’s. Verschillende (praktijk)experts vertellen ervaringen en lichten succesvolle aanpakken toe. Ook vertelt een ex-vroegtijdig schoolverlater zijn ervaringen en is er veel ruimte voor vragen en discussie.

Meld je hier aan.


Evaluaties scholingen

Twee keer per jaar analyseren we alle evaluaties die we binnenkrijgen van cursisten. De halfjaarlijkse analyse staat in januari op het programma en dit bespreken we samen met de betrokken scholen. We willen leren van de evaluaties die tegenvallen en zijn trots op hoge scores en mooie kritieken. Het rapport dat we maken is voor iedereen beschikbaar.


Fijne feestdagen en een gelukkig 2022!

Namens het team van het Noordelijk Onderwijsgilde een fantastisch 2022 gewenst, vol inspiratie en (professioneel) geluk. We hopen daar een steentje aan bij te kunnen dragen! Te beginnen met de speech van Steve Jobs en zijn quote ‘stay hungry, stay foolish’.

Bekijk de speech hier.

 

Enthousiast over onze scholingen?

Inschrijven?

Dat gaat eenvoudig via onze digitale leeromgeving
Mijn-NOG.

Incompany scholing op maat? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op:
info@noordelijkonderwijsgilde.nl