Open de digitale versie van deze nieuwsbrief

Vacature backofficemedewerker NOG

We zoeken een collega!

Als backofficemedewerker werk je nauw samen met de coördinator van het Noordelijk Onderwijsgilde en de interne en externe docenten / adviseurs.
Je verzorgt o.a. de interne en externe communicatie, het beheer van de digitale leeromgeving, je ondersteunt bij het uitwerken van evaluaties en bij het samenstellen van rapportages en je onderhoudt de website.

Voor deze functie dien je te beschikken over:

  • hbo-werk- en denkniveau;
  • uitstekende ICT-vaardigheden;
  • een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • je bent stressbestendig, nauwkeurig en initiatiefrijk;
  • je kunt goed plannen en organiseren.

Stuur voor 18 mei 2022 jouw cv met een korte toelichting naar info@noordelijkonderwijsgilde.nl zodat we je kunnen uitnodigen voor een speeddate in Drachten.

Bekijk de vacature hier. 

Scholen en besturen kunnen ook collectief NOG-scholing inkopen. Voor een vast bedrag kan een (deel van het) team onbeperkt modules uitkiezen.
Vraag naar de mogelijkheden via a.deboer@effectiefonderwijs.nl 

Collegereeks leiderschap: Marius Touwen

Een van de sprekers in de collegereeks over leiderschap en onderwijs is Marius Touwen. Deze eigenzinnige Fries werd met zijn bedrijf Zorg van de Zaak één van de rijkste personen in Nederland. Touwen was leraar kunstgeschiedenis, maar verloor op zijn 40e zijn baan. In het re-integratieproces dat volgde zag hij veel ruimte voor verbetering en startte hij zelf een re-integratiebedrijfje. Van het één kwam het ander, waardoor Zorg van de Zaak inmiddels een bedrijf met 5300 werknemers is. Touwen spreekt over ondernemen, onderwijs, kunst en leidinggeven aan een almaar groeiende organisatie.

Meld je hier aan voor het college op do. 2 juni 2022.


Workshop Kwetsbare jongeren

Een houterige motoriek, eetproblemen, zichzelf bekrassen, veel dure spulletjes, snel geïrriteerd zijn of juist moeilijk bereikbaar. Stuk voor stuk kunnen het onschuldige kenmerken zijn. Toch realiseren we ons als volwassenen niet altijd welke signalen belangrijk zijn om alert op in te spelen bij kwetsbare jongeren.

Kwetsbare jongeren worden regelmatig het slachtoffer van allerhande ronselpraktijken. Net buiten het gezichtsveld van ouders, leraren, begeleiders of chauffeurs worden deze kinderen gelokt, gechanteerd of gebruikt voor criminele, seksuele of drugsgerelateerde activiteiten.

Hoewel ketenpartners zoals scholen, jeugdzorg, ggz en politie intensief samenwerken om deze praktijken te voorkomen, is dit uiterst gecompliceerd. Want wat doe je als de jongere ontkent betrokken te zijn, hulpverlening geweigerd wordt of een ouder een bekende is van de dader(s)? Wat zijn de mogelijke signalen die de jongere laat zien? Wie zijn de slachtoffers? Wie zijn de daders en hoe gaan ze te werk? Waardoor kan een slachtoffer zelf ook dader worden?

Meld je hier aan voor de workshop op wo. 1 juni 2022.


Scholingsaanbod 2022-2023

Met gepaste trots presenteren wij ons nieuwe magazine, met daarin het scholingsaanbod voor schooljaar 2022-2023.

In de vele gesprekken met scholen is “Terug naar de basis” als voornaamste wens aangegeven voor het nieuwe scholingsaanbod.
Het Noordelijk Onderwijsgilde (NOG) komt met het aanbod 2022-2023 tegemoet aan deze wens, zonder dat we aan ambities inboeten. Ook het komende schooljaar zijn er veel nieuwe modules en inspirerende sprekers opgenomen in het aanbod voor allerlei functiegroepen in het (gespecialiseerd) onderwijs.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk op www.mijn-nog.nl. Nadat je bent ingelogd kun je via ‘Scholingsaanbod’ ons aanbod bekijken en je inschrijven voor een scholing.

We hopen je (weer) bij een van onze scholingen te mogen begroeten!

Enthousiast over onze scholingen?

Inschrijven?

Dat gaat eenvoudig via onze digitale leeromgeving
Mijn-NOG.

Incompany scholing op maat? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op:
info@noordelijkonderwijsgilde.nl