Workshop, refereermiddag

Inspirerende thema's

Creatief in een speciale groep

Creativiteit stimuleren in een speciale groep vergt veel maatwerk. Je bedenkt niet alleen praktische toepassingen van een idee, maar denkt ook na of een opdracht voor iedere leerling geschikt is. Deze workshop geeft je handvatten om voor al je leerlingen een creatieve opdracht te bedenken en/ of aan te passen die bijdraagt aan hun ontwikkeling, plezier en motoriek.

44.creatief in een speciale groep

  Aanmelden:

  Inhoud:

  Creatieve activiteiten zijn van groot belang voor de ontwikkeling van elke leerling. Ze dragen bij aan het probleemoplossend (creatief) denken van leerlingen en bieden een belangrijke mogelijkheid om emoties en gevoelens te uiten. Ook wordt de eigenheid van leerlingen gestimuleerd middels het creatieve proces. Creativiteit gaat ook over: durven, niet opgeven, doorzetten en fantaseren.

  In deze workshop worden je creativiteit en fantasie geprikkeld. Je gaat aan de slag met het bedenken en uitvoeren van een aantal varianten van steeds eenzelfde opdracht, zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Op die manier leer je hoe je een creatief idee kan uitwerken en vertalen naar de verschillende behoeftes van de leerlingen in je groep.

  Doelen:

  • Vaardigheid ontwikkelen in het bedenken en aanpassen van betekenisvolle creatieve opdrachten;
  • Creativiteit stimuleren bij alle leerlingen in de groep.

  Overzicht:

  Doelgroep: Alle onderwijsprofessionals
  Schoolsoort: S(b)o/vso/pro
  (Gast)docenten: Arthouse – Bianca de Gier
  Locatie: Online
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  18/03
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
   Opgave: www.mijn-nog.nl
   Deelname: maximaal 20 personen
   Kosten: € 95,00 p.p.