Workshop, refereermiddag

Inspirerende thema's

Gaming in het onderwijs

Veel leerlingen kunnen zonder moeite uren gamen, ook leerlingen in het (z)ml onderwijs. Wat zou het mooi zijn als deze concentratie en motivatie ingezet kan worden voor de ontwikkeling van leerlingen. Met behulp van games worden saaie oefeningen spannend, uitdagend en adaptief. Maar het gebruik van games in het (specialistisch) onderwijs is niet een gewoongoed. Terwijl een aantal games aantoonbaar effectief zijn en naadloos aansluiten op de onderwijsbehoeften van (speciale) leerlingen.

45.gaming in het onderwijs

  Aanmelden:

  Inhoud:

  De beste plek om in Nederland serious games te leren kennen is in Leeuwarden. Daar worden namelijk games ontwikkeld speciaal voor leerlingen/ kinderen met bijvoorbeeld leerachterstanden, overgewicht of niet-aangeboren hersenletsel.

  In deze workshop ga je kennis maken met een allerlei games. Zo ga je als een Griffioen door grotten vliegen om ongemerkt je evenwichtsgevoel te herstellen. In de rol van Garfield strijd je tegen Hotdog om je bewust te maken van gezonde voeding. Ook de nieuwste (geheime) ontwikkelingen mag je met een VR-bril uitproberen.

  Naast veel plezier biedt deze workshop veel mogelijkheden om te ontdekken op welke manier je games kunt gebruiken in het onderwijs en wat het voor je leerlingen kan betekenen.

  Doelen:

  • Kennismaken met de achtergronden van serious gaming;
  • Ontdekken van mogelijkheden die games bieden voor leerlingen in het (specialistisch) onderwijs;
  • Uitproberen en ervaren van verschillende serious games.

  Overzicht:

  Doelgroep: Alle onderwijsprofessionals
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Grendel Games
  Locatie: Online
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  27/05
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
   Opgave: www.mijn-nog.nl
   Kosten: € 95,00 p.p.