Masterclasses, webinars, workshops

Actueel en inspirerend

Geluk op school

Het zijn roerige tijden in het onderwijs. Een tekort aan leraren, een hoge werkdruk en lage salariëring zijn een aantal van de zaken die uitgebreid in het nieuws zijn. De vraag of leraren nog wel gelukkig zijn, lijkt daarmee retorisch. Toch heeft iemands geluksbeleving op het werk grote gevolgen voor de prestaties die je levert en de kwaliteit van je professionele relaties. Maar is geluk van leraren wel te beïnvloeden?

40. Geluk op school

  Aanmelden:

  Inhoud:

  In deze interactieve masterclass ga je, onder leiding van Rob de Haas, dé (Internationale) expert op het gebied van creatief denken, eerst de basisprincipes van de ‘theory of flow’ leren kennen. Deze basisprincipes vormen het fundament van hoe je als individu maar ook als team helemaal opgaat in je activiteiten, waardoor je prestaties en relaties in het onderwijs verbeteren. Het gaat er hierbij om dat we minder tijd besteden aan zinloze overleggen, maar meer verantwoordelijkheid nemen voor die zaken die van waarde zijn. Dit verhoogt collectief ons gevoel van geluk. De masterclass besteedt tevens aandacht aan het organiseren van collectieve denkkracht en wat dit kan opleveren voor de flow op jouw school.

  In deze masterclass komt niet alleen de theorie (met allerlei tips en trics) aan bod. Er zal veel geoefend worden met verschillende technieken, die kunnen helpen bij het nemen van verantwoorde besluiten/ beslissingen, maar ook hoe het collectieve geluk van het hele team vergroot kan worden.

  Doelen:

  • Doorgronden van wat geluksbeleving voor jezelf en je collega’s betekent;
  • Vaardiger worden in het effectief werken met de 5 domeinen van flow;
  • Competenter handelen volgens ‘the theory of flow’.

  Overzicht:

  Doelgroep: Alle onderwijsprofessionals
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Rob de Haas
  Locatie: Online
  Periode: Schooljaar 2020-2021
  Data:
  20/05
  Tijdstip: 16:00 - 18:00 uur
  Totale studielast: 4 uur (waarvan 2 zelfstudie-uren)
   Opgave: www.mijn-nog.nl
   Kosten: € 85,00 p.p.