Actieve sessies en actuele thema's

Themacolleges

Beleven in Muziek (BiM)

Muziek luisteren en muziek maken; in iedere klas wordt het gedaan. Maar letterlijk muziek voelen op en in je lichaam? En daarmee een middel in handen hebben om primair contact te leggen of te communiceren met mensen met een beperking? Of juist te zorgen voor alertheid of ontspanning? In de BiM-werkwijze zorgt het horen van instrumentale muziek en het tegelijkertijd voelen van die muziek voor een directe koppeling in de hersenstam.

BIM

Inhoud:

De BiM-werkwijze draagt bij aan de sociale-, emotionele-, cognitieve-, motorische-, zintuiglijke- en de muzikale ontwikkeling van de leerling. Met BiM heb je een middel in handen om te werken aan (onderwijs) doelen voor leerlingen met een (ernstige) meervoudige beperking.

In de twee praktische themacolleges, gegeven door een ervaren BiM-trainer, krijg je een goede basis om met de BiM-werkwijze op je werk aan de slag te gaan. In tweetallen ervaar je wat BiM voor je leerlingen kan betekenen. Tussen de colleges door ga je ook zelf met BiM aan de slag. De bijbehorende boeken en CD’s ontvang je bij de colleges.

Doelen:

• Kennis van de BiM-werkwijze
• Doelgericht en methodisch toepassen van de BiM-werkwijze
• Effectief observeren, reageren en regisseren tijdens het ‘bimmen’