Verdieping in speciaal onderwijs

Modules

Strategisch Talentmanagement (Windesheim) - geannuleerd

De kwaliteit van een school wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het handelen van alle collega’s. Toch bestaat er een groot verschil in de manier hoe schoolleiders en MT-leden (hoog) gekwalificeerd personeel aantrekken. Maar ook in de manier waarop de kwaliteiten van huidige medewerkers gestimuleerd worden. Bovendien leidt zeker niet elke vorm van stimulatie tot persoonlijke- of organisatieontwikkeling.

Strategisch Talentmanagement

  Aanmelden:

  Inhoud:

  Deze module is onderdeel van de premaster Leadership in Education van Hogeschool Windesheim. Een succesvolle afronding levert tevens een vrijstelling (5 EC) op voor de mastertrack Leadership in Education. Strategisch talentmanagement gaat over leiderschapspraktijken waarbij de ontwikkeling en ondersteuning van professionals binnen de school centraal staan.

  MT-leden hebben daarbij oog voor de belangen en (ontwikkel)behoeften van medewerkers en brengen deze in lijn met de primaire organisatiebelangen (prestaties en welbevinden van leerlingen en personeel). Ook de meer formele en ‘hardere’ kant van strategisch (HR)-beleid is daarbij van belang.

  Doelen:

  • Kennis van talentmanagement en organisatie belangen;
  • Toepassen van de ‘zachte’ en ‘harde’ ontwikkelgerichte vaardigheden;
  • Ontwikkelen van een strategisch beleid.

  Overzicht:

  Doelgroep: MT/ib
  Schoolsoort: po/sbo/so/vso/pro
  (Gast)docenten: Simon Noorman
  Locatie: Drachten
  Periode: Schooljaar 2021-2022
  Data:
  Tijdstip: 15:30 - 20:00 uur
  Totale studielast: 40 uur (waarvan 20 zelfstudie-uren)
  Opgave: www.mijn-nog.nl
  Kosten: € 2250,00 p.p.